Ramazan'ın İlk Denetimi Mamak Belediyesi'nden

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte daha da önem kazanan gıda üretimi yapan işletmelere yönelik denetimin ilki Mamak Belediyesi'nden geldi. Mamak Belediyesi zabıta ekipleri ilçe içerisinde bulunan ve başta unlu ve şekerli gıda üretimi yapan fırın, pastan

Belediye Haberleri 9.07.2013 11:49:07 0
Ramazan

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte daha da önem kazanan gıda üretimi yapan işletmelere yönelik denetimin ilki Mamak Belediyesi’nden geldi. Mamak Belediyesi zabıta ekipleri ilçe içerisinde bulunan ve başta unlu ve şekerli gıda üretimi yapan fırın, pastane, lokum, kasap ve şarküteri gibi işletmeleri sıkı bir denetimden geçirdi. İşletmelerin tamamında hijyen denetimi yapan zabıta ekipleri fırınlarda terazi ve gramaj, et ve şarküteri üretimi yapan işletmelerde soğuk hava deposu ve fiziki alan koşullarını da denetledi. İçerisinde sağlık görevlisi, veterinerinde bulunduğu ekipler işletmelerde bulunan eksiklikleri saptayarak teftiş defterlerine işledi. İşletmelerin ruhsat ve portör muayenelerini de kontrol eden zabıta ekipleri gıda üretimi yönetmeliğine aykırı davranan işletmeleri uyardı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Tüm Ramazan ayı boyunca yoğun bir şekilde sürecek olan gıda denetimleriyle halk sağlığını korumayı amaçlıyoruz. Denetimlerden aldığımız bilgiler esnafımızın artık çok daha bilinçli hareket ederek hijyen kurallarına uyduğu yönünde. Esnafımızın da hijyen konusunda bu kadar bilinçli olması bizleri ayrıca sevindiriyor” dedi.

 Denetimler Aralıksız Sürüyor

Mamak’ta bulunan esnafın son yıllarda son derece bilinçlendiğini dile getiren Zabıt Müdürü Refah Arslan esnafın küçükte olsa bazı eksiklikleri olduğunu ancak hijyen ve temizlik konusunda denetimlerden başarıyla geçtiğini dile getirdi. Zabıtalın şok denetimlerle de esnafı sürekli denetlediğini anlatan Arslan Ramazan ayı boyunca denetimlerin daha da sıkı bir şekilde devam edeceğini söyledi.

 

ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA-MAMAK


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90